Villa in Frankrijk

De Vendée

Ile de NoirmoutierDit westelijke deel van Frankrijk, de Vendée, ligt ten zuiden van Bretagne en ten noorden van Bordeaux. De Vendée is een vlakke, groene streek met mooie, brede zandstranden, zonnebloemvelden, natuurreservaten, (zout)moerassen, meren en in het zuiden door de vele zonuren ook palmbomen.
 
U kunt in de Vendée heerlijk wandelen, fietsen en kanoën en er zijn diverse watersporten te beoefenen als surfen en waterskiën. De bekendste plaats is Les Sables-d'Olonne, een badplaats met een gezellige boulevard.
 
Voor de kust liggen twee eilandjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken: Ile de Noirmoutier, het bloemeneiland met groene bossen en witte zoutpannen en Ile d'Yeu, een rots in zee. Bij laag tij kunt u over de Passage du Gois (een weg) naar Ile de Noirmoutier fietsen of rijden, maar Ile de Noirmoutier is altijd (dus ook bij hoogtij) bereikbaar via de hoge brug. Ook kunt u verschillende kastelen, kerken en natuurparken bezoeken en zijn er vele gezellige vissershaventjes.
 
Het noordelijke deel van de kust van de Vendée wordt bepaald door grote moerassen, het Marais Breton tussen Bourgneuf-en-Retz en St-Jean-de-Monts.
Daarna begint de Côte de Lumière: strand en duinen die bij St-Gilles-Croix-de-Vie even ruimte geven aan een lage rotskust, de Corniche Vendéenne.

Achter de kust begint een enigszins gelijkmatig landschap met weiden en akkerpercelen die door wallen, met struiken en boompjes beplant, van elkaar worden gescheiden. 

Van de weinige echte bossen is het Forêt de Mervent-Vouvant de moeite waard om te bezoeken.
 
In de omgeving vindt u verder o.a. de volgende activiteiten:
- Automuseum tussen Les Sables en Talmont St. Hilaire
- Eiland Ile de Ré met de prachtige haven La Flotte (groot getijdenverschil)
- Talmont St. Hilaire kasteel met ruïne
- Haven van Port Bourgenay
- La Pironiére